Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı İkitelli
Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı İkitelli
Blog Article
Bunun sinein yangın baplarının çatı sakinlerinin emin şekilde tahliyesini tedarik etmek dâhilin gereken süre denli yangına karşı koyabilecek şekilde tasarlanmış olmalıdır.
Yangın merdiveni kapısı, binada başlamış olan yangınlarda insanoğluın hızlı ve sağlıklı bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlayıcı kapılardır. Otomatik kapanan mekanizmaları ile her çıkıştan sonra emin geçişi sağlayan yangın merdiveni kapısı, vacip standartlara akla yatkın olarak imal edilmiş olduğu dakika uzun müddet özen verebilmektedir. Pekâlâ denetlememlarının organize strüktürlması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.
Yangın Güvenliği Niyetı: Yangın merdivenleri, yangın eminği planının ciddi bir parçbeyıdır. Bu planlar, çatı sakinlerinin yangın esnasında nite devinim etmeleri icap ettiğini belirler.
Problem evetşanmaması bâtınin ise yangın bapsı, yangın koridoru kabil alanların boş olması, depo mahiyetinde kullanılmaması konusunda rafine olunması beklenmektedir.
çağcıl Tasar çizim: Farklı renk ve desen seçenekleri ile hem klasik hem çağdaş mekanlara uyum sağlar.
Emniyet: Yangın merdivenleri, bina sakinlerini yangın sırasında tütün ve alevlerden münezzeh tutar. Aynı zamanda itfaiye erlerine ulaşım sağlar.
Yönetmelik incelendiğinde kaçış merdiveni olarak kullanılacak merdivenlerin yarısının bina dışına açılması gerektiği belirtilmektedir. Yangın merdiveni sahanlığının taşıması müstelzim nitelikler de aynı şekilde detaylıca anlatılmaktadır.
Yangına dayanıklı oda bapları 1 vakit ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen saksılamışsa hariçya, dışarıdan sarrafiyelamışsa ciğereriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve birey-mal kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini katkısızlar.
Üretim aşamasından beceri şartnameye isabetli olarak hazırlanmak zorundadır, aha bu yüzden çalışacağınız Yangın Kapısı firmasının CE Belgesini, TSE Belgesini ve Kapasite raporunu istemeyi unutmayınız.
Yangın merdivenleri, yangın esnasında güvenli bir şekilde tahliyeyi sağlayan binalardır. Binaların her berkndan veya katlar arası geçişlerde bulunurlar ve yangın anında insanoğluın binadan çıkmasını kolaylaştırırlar. İşte yangın merdivenlerini kullanmanın neden bu Yangın Merdiveni Kapısı İkitelli derece önemli başüstüneğu:
Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere yek yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate kırmızıınarak zaruri skorda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.
Güzel duyu Dizayn: Hem sorunlevsellik hem de bediiyat sunan tasarımlar, çağcıl yahut klasik binalara akort katkısızlar.
Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele kızılınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu gibi kriterlerin bile ziyadesiyle önemle izlem edilmesi gerekmektedir.
Binanın yüksekliği bile yangın merdiveni zorunluluğunda dikkate alınmaktadır. Yükseklik 21,5 metreden azca ise yangın merdiveni istenmemektedir. Bundaki ölçüt, yangın durumunda temel giriş çıkışlardan tahliyenin yahut ayazlık-temek kabilinden birimlerden tahliyenin esenlığı riske sokmaması olarak nitelendirilmektedir.